Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРуските служители продължават да вдигат залаганията във въздушната

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРуските служители продължават да вдигат залаганията във въздушната
Коментари Харесай

Германия затвори небето си за полети на Аерофлот и S7

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Руските чиновници не престават да подвигат залаганията във въздушната война с Европейския съюз, който забрани на самолетните компании да летят над територията на Беларус. Москва не е издала разрешителни за полети на най-големия немски транспортьор Lufthansa, което принуди компанията да анулира полетите до Москва и Санкт Петербург, планувани за сряда, 2 юни.

В отговор Министерството на превоза на Федерална република Германия реши да не издава позволение за полети до страната до Aeroflot и S7, оповестява РИА Новости, базирайки се на представител на ведомството.
„ Въз основа на правилото на взаимната процедура, Федералната администрация за гражданска авиация на Федерална република Германия (LBA) не издаде никакви спомагателни разрешителни за полети на съветски самолетни компании, до момента в който разрешенията от съветската страна не бяха изчакани. Поради тази причина полетите на Aeroflot и S7 не можеха да се извършват от 1 юни. Вчера Аерофлот анулира три полета, а през днешния ден - четири “, оповестиха от пресслужбата на министерството.

Миналата седмица водачите на Европейски Съюз взеха политическо решение да не употребяват въздушното пространство на Беларус, откакто президентът Александър Лукашенко приземи наложително полет на Ryanair в Минск благодарение на изтребител и подправени изказвания за опасност от бомба за арест на съоснователя на NEXTA Роман Протасевич.

Повече от 10 най-големи самолетни компании, в това число латвийската airBaltic, немската Lufthansa и холандската KLM, френската Air France и финландската Finnair, унгарската Wizz Air, скандинавската SAS и полската LOT, анулираха полети над Беларус.
Русия отговори със закъснение на издаването на разрешителни за нови въздушни направления, което попречи на AirFrance от Париж и Austrian Airlines от Виена да стигнат до Москва предходната седмица.

Росавиация изясни протичащото се " посредством увеличение на общия брой поръчки от самолетните компании " и предизвести, че превозвачите " би трябвало да вземат поради възможното нарастване на времето, належащо за привършване на процедурите за приемане на позволение за идване ".

Източници на The Bell на авиационния пазар обаче не имат вяра в формалната версия. Координацията на нов маршрут при естествени условия в никакъв случай не се проточва за един ден, споделя един от тях.
Ограниченията за влизане във въздушното пространство на Русия са политическо решение, сигурни са събеседниците на вестника. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР